Website created & powered by WayOutWebs.com   
© 2007 all rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   English   Albanian   bulgarian    Lithuanian    Romanian

 

   Home    Vrasje/Vrasje pa Paramendim    Mashtrim Serioz

 

    Vepra Penale Seksuale    Vepra Penale te tjera Serioze   

MASHTRIM SERIOZ / PASTRIM PARASH

Zyra e Prokurorise qe merret me mashtrimet serioze ku u akuzua klienti me te tjere, me konspiracion per te mashtruar bankat per ti marre £ 310 milion. Klienti u la ne gjendje te lire gjate gjithe kohes. Une e mbikqyra kete rast per nje firme tjeter avokatesh me baze ne Qytetin e Londres. Rasti i prokurorise zgjati nga Shtatori 2007 deri ne Shkurt 2008, mbas te cilit ne beme aplikacionin qe prokuroria “ nuk ka prova te mjaftueshme per te akuzuar”, i cili pati sukses dhe ne gjykate vendimi jo fajtor u regjistrua. Te tre-te pandehurit e tjere u gjeten fajtor dhe u denuan me burgim deri ne 10 vjet. Ky ishte nje rast shume kompleks dhe perfshiu nje sasi te madhe dokumentash ( mbi 500,000 faqe) dokumenta.

Klientat jane 2 nga 38 te pandehur ne gjendje te lire te leshuar nga policia ne ldihje me nje Mashtrim multi-million pound. Klientat do te paraqiten ne Polici ne Janar 2010.

Klienti u akuzua se bashku me 3 te tjere per konspiracion per te mashtruar nje bank per te marre £ 280 milion. Klienti i cili ishte shtetas Amerikan ju dha gjendje e lire nga Gjykata e Larte. Nje sasi e madhe evidence nga prokuroria duhet te konsiderohesh, deklarata deshmitaresh u moren nga koleg biznesi te klientit ne USA dhe dosje nga mbrojta u hartuan per gjykate. Mbas nje gjykimi prej tre-muash, nje ri-gjykim u urdherua prape mbasi kishte akuza per korruptim te juris. Ri-gjykimi zgjati per tre muaj te tjere. Pas 10 ditesh diskutimi midis juris, Juria nuk ishte ne gjendje per marre vendim. Prokuroria nuk kerkoi te behesh ri-gjykim.

Klienti u akuzua bashke me 15 te tjere per evazion te VAT dhe dogane totalisht me shume se £ 10 milion. Klienti u la i lire gjate gjithe kohes. Ne Dhjetor 2010 prokuroria ofroi qe ska evidenca dhe vendimet jo fajtor u regjistruan. Ky ishte nje rast shume kompleks dhe perfshinte konsiderim te nje sasie te madhe dokumentash (mbi 30,000 faqe)

Klienti u arrestua ne Prill 2009 per konspiracion per te mashtruar banka te ndryshme per ti marre £ 25 milion por ne Maj 2010 policia konfirmoi se nuk do ndermerrte veprime te metejshme ndaj klientit.

Klienti bashke me nje tjeter dhe persona te panjohur thuhej se kishte marre gjera/sherbime nga interneti duke perdorur 100 credit karta te kompromentuara/debit karta dhe mori gjera/sherbime me vlere prej £ 140,000. Prokuroria perfundimisht e pranoi qe ai te thoshte fajtor ne baza qe klienti i kishte marre gjerat qe kishin vlere prej £ 10,000.

Klienti eshte nje nga 11 individat te lene ne gjendje te lire me kusht nga policia per nje mashtrim complex qe perfshinte mbi £ 1 milion. Per shkak te kompleksitetit te rastit, nje sasi e madhe dokumentash dhe nje numer te pandehurish te perfshire, hetimi i policise ka zgjatur afersisht dy vjet e gjys. Klienti duhet te kthehet ne stacionin e policise ne Nentor 2010.

Klienti u arrestua ne Mars 2009 per pastrim parash (mbi £ 2milion te perfshira). Ne Maj 2010 policia konfirmoi se nuk do te ndermerte veprime te metejshme ndaj klientit.

Klienti u akuzua bashke me 4 te pandehur te tjere per pastrim parash dhe vepra penale per VAT qe perfshinin mbi £ 5 milion. Klienti u la ne gjendje te lire gjate gjithe kohes. Per arsye te ndryshme gjykimi i tij nuk u be per dy vjet. Gjithesesi ne zbuluam se zyra e doganave i kishte dhene parregullsisht nje nga te bashk-akuzuarve material te cilin ne nuk e kishim marre. Ne aplikuam qe te na jepej i njejti material. Prokuroria argumentoi qe ndersa materiali ishte “ shume sensitive” nga natyra nuk kishte fare lidhje me rastin. Mbas aplikacionit qe beme ne ne gjykaten e larte, gjyqtari urdheroi prokurorin per tja dhene materialin te gjithe te akuzuarve. Prokuroria apeloi ne gjykaten e Apelit pa sukses. Si rezultat Prokuroria ofroi “ ska evidenca “ ne te gjitha akuzat dhe “ jo fajtor” u regjistrua. .

Megjithese policia ne filim u keshillua nga Juristi i Prokurorise per te akuzuar klientin tim I cili ishte doktor me mashtrim dhe vjedhje, Une i bera reprezantime oficerit kryesor dhe Prokurorise ne menyre te tille qe veprimet e klientit nuk mund ishin mashtrime me vepra, sic thuhej, mbas te cilave, ata rane dakort qe te mos i vene akuza klientit dhe nuk u vune akuza kundra klientit tim.